ΑΗΣ Πτολεμαΐδας:14 ημέρες απεργία για εργαζόμενους σε εργολάβο

By on 10/11/2011
ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΓια 14η συνεχόμενη ημέρα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, απέχοντας από την εργασία τους, οι 63 εργαζόμενοι σε εργολάβο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ίδιο, ενώ παράλληλα αντιδρούν στις απολύσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα, αποδίδοντας τες σε «κλίμα τρομοκρατίας» που προσπαθεί να δημιουργηθεί.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βόμβας, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια:

 

«Ο εργολάβος εξαργύρωσε μια επιταγή ύψους 100.000 ευρώ από τη ΔΕΗ και αντί να μας ξοφλήσει μας έδωσε ένα τυπικό ποσό 1.300 ευρώ περίπου στον κάθε εργαζόμενο για δύο μήνες δουλειάς, ενώ μας χρωστάει τα διπλάσια. Παράλληλα, ο εργολάβος, έστειλε τον μηχανικό του και μας κοινοποίησε οχτώ απολύσεις στον κλάδο του λιγνίτη. Εμείς αυτό το εκλαμβάνουμε  σαν ένα κλίμα τρομοκρατίας που πάει να δημιουργήσει ο εργολάβος, γιατί μα απειλεί ότι θα αλλάξει τις συμβάσεις εργασίας μας. χαρακτηριστικά, προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως κλάδου αυτή τη στιγμή αμείβονται από 28-38 ευρώ μεικτά, αναρωτώμενοι πόσο θα φτάσουν να αμείβονται μετά την τροποποίηση των συμβάσεων τους, δεδομένου ότι οι αμοιβές τους θα πέσουν στα μισά».

 

Οι εργαζόμενοι από τις 26 Οκτωβρίου δεν εργάζονται και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους, στην περίπτωση που δεν τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους, όπως επίσης και να ανακληθούν όλες οι απολύσεις. «Αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις, αν δεν σταματήσει τις απειλές και αν δεν σταματήσει τα όσα κάνει, κανείς δεν πάει στην δουλειά» καταλήγει ο ίδιος.

 

Χαρακτηριστικά, το  ΣΕΕΕΝ, επισημαίνει:

 

«Συνεχίζονται για 14η μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις με αμείωτη ένταση και συμμετοχή 100% από τους εργολαβικούς εργαζομένους. Παρ’ ότι ο εργολάβος τη Δευτέρα κατέβαλλε τα δεδουλευμένα, που ήταν και το αρχικό αίτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά από την εκδικητική του απόφαση να απολύσει άμεσα πέντε [5] συναδέλφους και την απειλή του να απολύσει και άλλους και να αλλάξει τη σύμβαση για τους εναπομείναντες, ομόφωνα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία με αίτημα την ανάκληση όλων των εκδικητικών απολύσεων.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

 

Επίσης, η «ΈΝΩΣΗ» ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

 

«Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων εργαζόμενων του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στον εργολάβο.
Είμαστε αντίθετοι με τις απολύσεις των συναδέλφων και καταδικάζουμε τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους εργαζομένους, προσβάλλοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους με απόλυση εάν δεν δεχτούν   τη μείωση μισθού τους.

 

Καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ να βάλει ένα τέλος σε αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν και να επιβάλει στους εργολάβους να σέβονται και να εφαρμόζουν τις συμβάσεις που η ίδια υπογράφει μαζί τους».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: